Tuesday, May 01, 2007

AF Extra Minggu 8 Hari Ke-2 Bahagian 1:

Bebudak AF mula masuk ke akademi. Heliza dan Mila pagi-pagi lagi dan berinteraksi dengan kamera. Mila siap bersikat lagi depan kamera.

Candy cuba nak diet tapi tak tahan sebab sarapan pagi tu sedap-sedap. Heliza kena marah lagi dengan Hasrul sebab pergi tandas tak memberitahunya.

Heliza mengadu kakinya sakit pada Hasrul dan meminta agar beliau dibawa ke klinik. Heliza kata mungkin ketuat kaki yang telah di'laser' dahulu kembali sakit.

Kelas pemanasan vokal merupakan kelas pertama pagi itu. Macam-macam gaya ada latihan mulut termasuk latihan menguap. Latihan menguap? Menguap pun ada latihan?
Aku rasa bebudak AF5 kali ini kena ada latihan kentut yang betul. Kalau tak ia akan menjatuhkan imej akademi dan pelajar-pelajarnya. Bukan tak boleh 'membuang angin' tapi janganlah ketara sangat, 'cover-cover'lah sikit biar nampak sopan.

Aku seronok melihat memek-memek muka yang paling buruk dan lakonan hantu yang dilakukan oleh para pelajar macam cerita 'Zombie Kampung Pisang'.

Dafi aku lihat menjadi hantu gatal sebab beliau cuba memeluk Candy. Heliza membaca ayat 'qursi' untuk menghalau 'hantu-hantu' tu tapi nampaknya hantu tu tak takut Heliza.

Apabila bebudak perempuan menjadi hantu, mereka menyapu bedak kat muka mereka macam hantu tapi bebudak lelaki tak takut. Malah 'hantu-hantu perempuan' tu kena ejek.

Namun bebudak lelaki kena berlakon semula dan berlakon takut dengan hantu. Pemenangnya adalah pelajar perempuan dan bebudak lelaki kena denda tekan tubi.

Mereka semua mendapat baju dari cerita 'Zombie Kampung Pisang'.

No comments: